Är Esport en riktigt form av Sport?

Om Esport ska få klassas som sport är nog en fråga som legat på bordet under en längre tid. Men kollar man på upplägget så ser man många likheter. Om vi jämnför traditionella sporter som Hockey och Fotboll med spel som CS:GO och Dota 2.

shutterstock_215360461

Traditionella sporter behöver oftast ha godkända lag som till exempel Manchester United eller AIK. Dessa lag får i sin tur delta i de stora turneringarna. I esport behöver du bara vara ett lag med ett namn som är registrerad för själva evenemanget.

Lagen från båda sidorna behöver både tränare, manager, spelare och reservspelare. Ett vanligt argument är att man tränar också för traditionell sport men det är där det argumentet faller på sig själv. På professionell nivå ser man väldigt sällan ohälsosamma spelare då de behöver bättre kondition för att de ska kunna göra snabba beslut mer effektivt.

I slutändan så kan man kritisera tv-bolag som ESPN för att säga att Esport inte är en riktigt sport då det har under ett flertal gånger visats upp inte bara pokerturneringar men även turneringar inom stavning, amerikanska spelling bees, och muggstapling.

För mer info besök denna länk.