Besök Art Scape i Karlstad i sommar

Är du intresserad av konst? Varför inte besöka Karlstad i sommar då evenemanget Art Scape går av stapeln? Karlstad ligger aldrig långt bort och vare sig du kommer från Oslo, Stockholm eller Göteborg är du här på bara 2,5 timme. Denna anrika stad har solen som symbol och kanske är det här solen skiner mest i Sverige. Bara det gör det värt att åka hit en helg och uppleva “skaldernas stad” där bland annat Gustaf Fröding har verkat.

En helg i Karlstad

Lägg ditt besök i Karlstad under de dagar då Art Scape gästar staden. Kombinera med några härliga dagar på ett av Karlstads trevliga hotell och de trevliga aktiviteter som staden bjuder på. Du kan låna cykel gratis och upptäcka de närmast omgivningarna. I stadsträdgården kan du njuta av att beskåda över 800 olika arter av träd och buskar. Gör som Karlstadsborna och ta med en filt och en picknick-korg för en härligt lat dag i solen. Vill du prova på fiskelyckan är det bra att veta att i Karlstads tätort fiskar du gratis utan fiskekort! Välj mellan att bo på hotell centralt i Karlstad, kanske vid Klarälvens strand eller bo på Bed and Breakfast eller vandrarhem en bit utanför staden.

Art Scape

Den ideella föreningen Art Scape lyfter in gatukonsten på legal väg. De inspirerar, sprider gatukonsten och väcker diskussioner. Art Scape är ett stort projekt och i sommar besöker de alltså Karlstad. Det kommer att vara en stor gatufestival där artister och kända, både svenska och internationella konstnärer kommer att vara inbjudna. Workshops kommer att arrangeras för besökarna. Tidigare festivaler har det varit bland annat i origamikonst och skulptering. Art Scape kommer att besöka flera ställen i Värmland i sommar mellan 24 juli och 18 augusti. Passa på att göra ett besök under denna tid och se vilka byggnader som kommer att ändra skepnad!