Festivalsommar

I och med att det är sommar så är det många festivaler i vårt avlånga land, vi tänkte här presentera några som vi speciellt vill att du ska ta och besöka i sommar. 

Att åka på festival är något väldigt speciellt, det är absolut inte alls som att gå på en vanlig konsert inomhus i någon konsertlokal. Det är vädret, människorna och artisterna som tillsammans gör att det är en speciell atmosfär. Du köper din langos och öl i ett stånd någonstans på festivalområdet och träffar på nya och gamla bekanta.

Den första festivalen som vi kommer att nämna är Storsjöyran, det är faktiskt en av Sveriges äldsta festivaler som hållit på sedan tidigt 80-tal. Men har sina anor från i början på 60-talet. Man kan säga att 1983 så fick festivalen en nystart och det är i den formen som man håller fast vid. Trots modernisering och nya fräscha scener så håller Storsjöyran klass. En av de mest besökta festivalerna i Sverige. Yran pågår 26-27 juli. Under hela vecka 30 så pågår aktiviteter i Östersund.

NaturUrkult är en festival där folk- och världsmusik står i centrum. 19 år i rad har festivalen hållit på och det är en festival för hela familjen. Vacker vid Nämforsen i Näsåker, Sollefteå kan man njuta av naturen och musiken i en fantastisk samklang. Dom säger själva att det är en av de vänligaste festivalerna i Sverige och i och med att det är mycket familjer och en festival för alla åldrar så blir nog så. Den 1-3 augusti håller Urkult igång och åker du dit kommer du att få uppleva musik på riktigt.

Eksjö Stadsfest såg dagens ljus 2008 och har blivit en tradition i staden Eksjö, du finner flera olika scener och ett 80-tal artister. Du hittar mycket annat på denna festival såsom aktivitetr för barnen, dansbanor och massor av kultur. De beräknar att 20 000 besökare kommer till festivalen varje år. Den 29-30 Augusti hålls denna festival.