Se film via nätet

Är man sugen på att se film och inte har någon lust att gå på bio, hyra en film eller se någon som går på tv, ja då är alternativet att söka upp någon film att se via nätet. På internet kan du hitta nästan vilken film som helst att se så länge den är digitaliserad.

Streama

sh_tv_stream_streaming_210826861Det finns otaliga sätta att se film online idag. Det kan handla om att streama film till dator, surfplatta, mobil eller till tv. Att streama innebär att du inte laddar ner något utan du ser ‘live’ från servern till din valda skärm. Inom detta område kan du hitta bland annat Viaplay och C More som för övrigt är betaltjänster.

Lagligt och inte

Du kan så klart även se gratis filmer via flera olika kanaler. Här är det bra att ha koll på vad som är lagligt och inte. Att streama film har hamnat i något av en gråzon, då du som ser filmen inte laddar ner något till din dator. Andra varianter är hyrfilm där du laddar ner filmen och kan se den under begränsad tid som till exempel SF tillhandahåller och att  helt sonika ladda ner filmer. Men håll koll på vad som är lagligt och inte.

Play kanaler

Många stora tv-kanaler idag har något som heter play. Vissa saker kan du se helt utan kostnad och andra behöver du vara medlem och betala för. Det är vanligt att program och serier kan ses under en begränsad tid och när tiden gått ut måste du ha ett konto för att komma åt dom.

Satellit tv

Har du ett konto hos något av företagen som erbjuder satellit tv så kan det vara så att du har tillgång till deras utbud online, vilket kan innebära att du har möjlighet att se deras aktuella filmer som visas på filmkanalerna och tillgång till att streama det som sänds just nu på deras kanaler.