Stort intresse för byggsatser

Det är tydligt att intresset för att konstruera byggsatser i liten skala växer. Många säger att de saknat ett utlopp för sin kreativitet och att de därför önskar vara delaktiga i själva skaparprocessen. Det finns ett stort utbud av olika byggsatser att välja emellan, så chansen att även du hittar ett område som du finner intressant är mycket stor.

Variation

De vanligaste byggsatserna är gjorda av trä eller plast, men det finns också byggsatser gjorda av metall, resin, kartong och även blandningar av olika material. Fordon som bilar, flygplan, fartyg och pansarfordon är de absolut vanligaste teman för byggsatserna. Andra populära teman är science fiction med rymdskepp samt djur och figurer av olika slag.

Lärorikt

Det är inte bara roligt att sätta ihop byggsatser. De har ett stort pedagogiskt värde och i slutändan får du en modell som är både intressant och vacker. Återskapa det sjunkna krigsfartyget Yamato, bygg fräsiga pansarmodeller eller så fördjupar du dig i den grekiska mytologin och skapar vackra modeller av gudar och gudinnor. Det finns ett stort utbud av ämnen och även färdighetsnivåer som passar alla.

Modellbyggsatserna testar din problemlösningsförmåga och ger dig även praktisk erfarenhet av hur olika föremål fungerar mekaniskt. En sida som vi gärna rekommenderar och som har ett riktigt stort utbud av byggsatser är Alfa Hobby.